NUTS - NTNU Test Satellite, a Norwegian CubeSat Project

Gruppe 4: Fremgang (29.02.12)

Written by: EiT '12 Gruppe 4
Published: 06.03.12
Ting tar form.
Mekanisk
Etter dagen i dag er endelig den fysiske modellen av rammen ferdig, noe som kan bli veldig nyttig i testingen av antennens utløsning. 4 stk av profilen for sideveggene og 2 stk av topp/bunn-platen ble frest ut i kryssfinér på CNC-fresen på IPMs prototypelab. Videre fikk vi hjelp på arkitektverkstedet til å sage skråkanter på sideveggene, for å til slutt kunne lime dem sammen til en ramme. Imponerende jobb av både Bjarne på IPM og den hyggelige karen på arkitektverkstedet!

En festeanordning til antennen er også designet, som skal gi litt større fleksibilitet når vi starter testingen. Denne er også ferdig maskinert, og er montert på rammen. 

blogg-maskintegning-copy-2

Simulering
Antennens utløsning har blitt simulert ved hjelp av stivlegemer knyttet sammen av momentfjærer, for å gi en grov idé om potensielle skumle dynamiske effekter knyttet til utløsningen av antennen. I tillegg er mulige transistorkretser simulert i PSPICE. Bilder og animasjoner av dette kommer snart ut på bloggen.

Elektronikk og programmering
Mye av dagen har blitt brukt til å prøve ut mulige løsninger av transistorkretsen. Denne skal sørge for at et utløsningssignal fra mikrokontrolleren gir stor nok strøm gjennom en motstand/NiChrome-wire til å smelte nylontråden som ligger viklet rundt - og til slutt løse ut antennen. I tillegg har det blitt jobbet mye med programmering av mikrokontrolleren, som til slutt skal sørge for å sende utløsningssignal til riktig transistorkrets til riktig tid - slik at antennene løses ut i korrekt rekkefølge og til rett tid.

Vi merker ellers at det går med mye tid til å løpe rundt på elektrobygget (og Gløshaugen generelt) for å finne komponenter og materialer, men det gir også resultater.