NUTS - NTNU Test Satellite, a Norwegian CubeSat Project

Kunst og håndverk

Written by: EiT '12 Gruppe 6
Published: 21.03.12

Ved hjelp av spesiallagde braketter til å feste airbagen og 24m2 med oransje nylonstoff ser vårt EiT prosjektet nå ut til å ta form.

I løpet av de to siste ukene har vi nå fått gjort oss så godt som ferdig med den praktiske delen av vårt EiT prosjekt. Vi har lagd en mal til vårt fallskjermdesign, og brukt denne til å klippe til delene vi trenger av nylonstoff. Nå gjenstår det bare å få sydd sammen de seks delene før vi kan gjøre en fallskjerm-test. Forhåpentligvis har vi gjort et såpass bra forarbeid på fallskjermberegningene at designet vil fungere som det skal.

2012-03-14_13-36-33_hdr

Chassiset til landingsfartøyet (bedre kjent som "boksen") er nå satt sammen. Den aerodynamiske formen vil gjøre at den vil gli fantastisk flott gjennom luften før den lander mykt på bakken ved hjelp av fallskjermen og airbagen som er montert på undersiden av "boksen".

2012-03-21_13-40-59_hdr

Landingsfartøyet er utstyrt med to aluminiumsrør som stikker ut på hver av sidene på "boksen". På en av disse skal vi fest ultralydsensoren. Røret gjør at sideveggene på "boksen" ikke reflekterer tilbake signalene fra ultralydsensoren og dermed utløser airbagen før den er i nærheten av bakken.