NUTS - NTNU Test Satellite, a Norwegian CubeSat Project

It’s only rocks in there anyway...

Written by: Roger Birkeland
Published: 12.02.13
I starten av februar var fleire av studentane ved satellittprosjektet deltakarar på 2nd IAA Conference on University Satellite Missions and CubeSat Workshop i Roma. Her er eit av reisebreva. 
Da var vi tilbake fra en spennende, slitsom, utfordrende, lærerik, og kjempe hyggelig roma-tur.
Hovedmålet med turen var å presentere fjorårets prosjekt på 2nd IAA CubeSat Conference i Roma. Siden vi to skrev prosjektet sammen bestemte vi oss for at begge også skulle presentere.

På første konferansedag ble det tydelig at dette ikke kom til å bli noen feriekoloni. Opp i 6-tiden, buss i ca. 30 minutter og foredrag til ca. 19.00. (Selvsagt ble vi også forsinket hver dag - hva kan én forvente.. vi var jo i Italia)

Etter introduksjonen fra organisatørene kom selve faren til CubeSats, Bob Twiggs, og presenterte sine ideer om hvordan CubeSats kan bidra til forskning som hjelper mannen i gata. Spesielt så ønsker han et fokus på biomedisinske eksperimenter som nyttelaster. Da kan man forsvare pengebruken med at man kanskje en dag finner en kur for kreft eller lignende medisinke gjennombrudd. Spennende!
Samme dag var det også interessante diskusjoner om romskrot som ligger og forsøpler baner rundt jorden. De andre dagene hadde økter med temaer som varierte fra nye ideer for nyttelaster til ADCS-systemer hvor noen hadde designet små thrusters. Det var en god del spennende men av og til gikk informasjon langt over hodene våre, som for eksempel når noen snakket om bruk av litt enkel matte mens sliden var full av uforståelige og kompliserte ligninger.

Til slutt så var det hele over etter et par intense dager, den tiden som var igjen før avreise ble naturligvis brukt til å hente inn litt av den tapte søvnen og bli kjent med byen.

På lørdagen ble det litt tid til Sightseeing. Arrangørene hadde fikset en guide fra universitetet i Roma som skulle vise oss rundt. Første stopp var Foro Romano.
Mens vi sto å ventet på å slippe inn dukket en litt inpåsliten, konkurrerende tour-guide opp. Han ville selvfølgelig selge oss sin tour-pakke, og sa det så fint (legg på skikkelig britisk akksent)
“Come on, it’s only rocks in there anyway!”

Takk til alle for en fin tur til Roma!

Per Kristian / Bram